Bio-Septic

Bio-septic is een product voor de onderhoud van uw septic tank. Het voorkomt stank, breekt een surplus aan organisch materiaal af en verbetert het rendement van uw septic tank of IBA.


Beschikbaar
SKU
15140101
€ 34,94 € 28,88

Wereldwijde verzending!

Meer info over dit product? Stuur een bericht!

Wij gaan voor 100% tevreden klanten, lees onze reviews op:  

 

Bio-Septic is een biologisch, niet giftig en niet schadelijk product voor het onderhoud van uw septic tank of IBA. Het product werkt met aerobe micro-organismen welke zijn gesporuleerd op een minerale drager. Een natuurlijk proces, als het ware een soort winterslaap. Eén gram Bio-septic bevat ruim 10.000 micro-organismen, welke door de sporulatie techniek voor 100% intact zijn. Dit in tegenstelling tot veel andere methoden als vriesdrogen waarbij nog geen 10% van de micro-organismen overleeft.

 

Bio-septic voor het onderhoud van uw septic tank of IBA

Bio-Septic is niet oplosbaar in water en zal een- of tweewekelijks gedoseerd moeten worden in de afvoeren van de keuken of toilet. Het product komt in aanraking met water waardoor de micro-organismen uit 100% actief worden. Bio-Septic zal vervolgens zijn weg vinden naar de septic tank of IBA . Eenmaal daar aangekomen zullen de micro-organismen het teveel aan slib gaan afbreken, daar dit slib voeding voor ze is. Doordat deze afbraak op aerobe wijze plaatsvindt zal de septic tank of IBA minder tot geen stankoverlast meer geven en wordt het rendement verbeterd, hetgeen de impact op het milieu verminderd.

Een bijkomend voordeel van het gebruik van Bio-Septic is dat tevens het leidingwerk van bijvoorbeeld de keuken minder last zal hebben van verstoppingen met vet aangezien dit ook zal worden afgebroken door de micro-organismen.

Bio-Septic wordt geleverd in potten van 1kg en 2,5 kg. Een gezin met 5 personen zal ongeveer 1 á 1,5 kg per jaar gebruiken.

 

Verschil Bio-Septic en Bio-Septic + voor gebruik in de septic tank of IBA

Beide producten zijn bij uitstek geschikt voor het onderhoud van en het oplossen én voorkomen van stank bij septic tanks en IBA’s. De aerobe micro-organismen zijn zeer effectief in het afbreken van organisch materiaal zonder dat daar stank bij vrijkomt.

De standaard Bio-Septic is goed te gebruiken als wekelijks onderhoud van de septic tank. Het product bevat circa 10.000 bacteriën per gram.

Voor zwaar belaste, of reeds veel stankoverlast gevende septic tanks is er Bio-Septic +. Dit product bevat enorm veel micro-organismen, circa 100.000 per gram. In combinatie met de unieke productiemethode is Bio-Septic + een zeer effectief product voor het onderhoud en de ondersteuning van uw septic tank of IBA.

 

Voordelen Bio-Septic en Bio-Septic +

  • De IBA, septic tank of septische put hoeft veel minder geleegd te worden
  • Geen stank meer uit uw septische put door aerobe werking
  • Maakt en houdt de leidingen vanuit uw keuken schoon
  • 100% biologisch
  • Duurzaam
  • Eenvoudig in gebruik
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!