Bio-Septic septic tank bacteriën

Bio-Septic septic tank bacteriën in duurzame verpakking.

 

Tijdelijk verlaagde verzendkosten voor Roebic en Bio-Septic producten. Voor orders onder de €60 betaalt u nu slechts € 3,95 voor verzending naar Nederland en België. Boven de €60 betaalt u géén verzendkosten.

Coronavirus update: tot op heden is een snelle levering naar België en Nederland gegarandeerd door PostNL. U kunt met een gerust hart bestellen.

SKU
7108814731851
€ 34,94 € 28,88

Wereldwijde verzending!

Meer info over dit product? Stuur een bericht!

Wij gaan voor 100% tevreden klanten, lees onze reviews op:  

 

Bio-septic: septic tank bacteriën

De bekende Bio-Septic septic tank bacteriën, maar dan verpakt met 90% minder plastic.

Bio-Septic is een ondersteuning voor de bacteriën in uw septic tank. Het verbetert het rendement en de afbraak in de tank. Dit resulteert in minder slib in de tank, een schonere lozing en minder tot geen stank overlast meer.

Bio-Septic is een biologisch, niet giftig en niet schadelijk product voor het onderhoud van uw septic tank of IBA. Het product werkt met aerobe micro-organismen welke zijn gesporuleerd op een minerale drager. Een natuurlijk proces, als het ware een soort winterslaap. Eén gram Bio-septic bevat ruim 10.000 micro-organismen, welke door de sporulatie techniek voor 100% intact zijn. Dit in tegenstelling tot veel andere methoden als vriesdrogen waarbij nog geen 10% van de micro-organismen overleeft.

Bio-Septic is een niet oplosbaar poeder. Een tiental gram zal een- of tweewekelijks gedoseerd moeten worden in de afvoeren van de keuken of toilet. Wanneer het product in aanraking met water komt zullen de micro-organismen actief worden.De bacteriën zullen vervolgens zijn weg vinden naar de septic tank of IBA. De bacteriën zullen daar het teveel aan slib gaan afbreken. Slib is namelijk voeding voor ze. Doordat deze afbraak op aerobe wijze plaatsvindt zal de septic tank of IBA minder tot geen stankoverlast meer geven en wordt het rendement verbeterd, hetgeen de impact op het milieu verminderd

Door over te gaan naar een nieuwe verpakking kunnen we de hoeveelheid gebruikt plastic met circa 90% reduceren. Het karton kan bij het oud papier, en de plastic einddoppen kunnen bij het plastic afval.

 

Veelgestelde vragen

Waar is Bio- Septic voor geschikt?

Bio- Septic is geschikt voor het onderhoud van en het oplossen én voorkomen van stank bij septic tanks en IBA’s. Wanneer u Bio-Septic via de keukenafvoer doseert zal dit de leidingen schoner houden. Vet wordt namelijk ook afgebroken door deze septic tank bacteriën. 

 

Wat zijn de verzendkosten?

Nu tijdelijk verlaagde verzendkosten voor Roebic en Bio-Septic producten!

Voor orders onder de €60 betaalt u nu slechts € 3,95 voor verzending naar Nederland en België. Boven de €60 betaalt u géén verzendkosten.

 

Hoeveel Bio- Septic heb ik nodig voor mijn septic tank of IBA?

Bio-Septic karton wordt geleverd in een pot met een inhoud van 1 kilo. Een gezin met 5 personen zal ongeveer 1 á 1,5 kg per jaar gebruiken. 

 

Verschil Bio- Septic en Bio- Septic+ voor gebruik in de septic tank?

Beide producten zijn bij uitstek geschikt voor het onderhoud van en het oplossen én voorkomen van stank bij septic tanks en IBA’s. De aerobe micro-organismen zijn zeer effectief in het afbreken van organisch materiaal zonder dat daar stank bij vrijkomt.
De standaard Bio-Septic bevat circa 10.000 bacteriën per gram.

Voor zwaar belaste, of reeds veel stankoverlast gevende septic tanks is er Bio-Septic +. Dit product bevat enorm veel micro-organismen, circa 100.000 per gram. In combinatie met de unieke productiemethode is Bio-Septic + een zeer effectief product voor het onderhoud en de ondersteuning van uw septic tank of IBA.

 

Wat zijn de voordelen van Bio- Septic en Bio-Septic+ ?

   • De IBA, septic tank of septische put hoeft veel minder geleegd te worden
   • De IBA, septic tank of septische put hoeft veel minder geleegd te worden
   • Geen stank meer uit uw septische put door aerobe werking
   • Maakt en houdt de leidingen vanuit uw keuken schoon
   • 100% biologisch
   • Duurzaam
   • Eenvoudig in gebruik

Hoe gebruik ik Bio- Septic?

Opstartperiode: 1 keer 10 gram per persoon per week verdelen over afvoeren zoals toilet en keuken.

Na 15 weken: 5 gram per persoon per week verdelen over afvoeren zoals toilet en keuken.

 

Is Bio- Septic een preventief werkend product?

Ja. Bio- Septic is een preventief werkend en ondersteunend product.

 

Wat kan de werking van Bio- Septic aantasten?

Pas in het geval van een septic tank of IBA op met chloorhoudende schoonmaakmiddelen! Deze kunnen de biologie in de tank ernstig verstoren. 

  

Enkele Bio-Septic ervaringen van onze klanten:

Roel Bakker, Tollebeek
Goede en snelle levering van goede producten. Het bestellen was niet lastig. De producten werden duidelijk beschreven op de site. De levering was snel.

 

Anoniem:
Snelle verzending. Fijn die nieuwe verpakking! Al eerder erg tevreden geweest met bio-septic en nu dus de jaarlijkse dosering weer aangeschaft. Dit werkt prima bij onze septic tank. De nieuwe kartonnen verpakking vind ik een pluspunt. Wij zijn weer goed geholpen.